Детето на море

Защо да изберем морето?

С деца на море, или как влияе морето на нас и детето?

Защо да изберем морето? Деца на море -Deca-na-more.На море почивка не е само приятно изкарване на отпуската, а за децата това е рай, почивка.

Близо от 200 години морската вода се използва като лечебен метод, наречен таласотерапия и е особено подходящ за малките деца, които често боледуват, а морското лечение би било добро дошло за предстоящите студени, "болнави" месеци. Чист въздух, слънце и морска вода, използвани разумно, укрепват имунната система на децата и влияят благотворно на редица болести. 
Слънчевите лъчи са основен фактор за образуване на витамин Д, особено нужен витамин за деца, а оттам и за здрава костна система и профилактика на рахита. Морската вода съдържа 34 химични елемента, необходими за правилното функциониране на човешкия организъм, а морските вълни са истинска физиотерапия и фитнес. Удряйки се в телата ни, вълните оказват натиск 5-8 килограма, мускулите се напрягат да преодолеят тази сила и гимнастиката е направена. От този хидромасаж мускулите и нервната система укрепват, кръвообращението се подобрява, намалява се излишното тегло.В този природен благодат, пуснете децата да играят на воля във водата, да тичат край брега по вълните, научете ги да плуват, под строг контрол, разбира се, а да не изгорят, използвайте времето до 11 часа и не забравяйте шапката.

За най-малките деца също има решение. Надуваемо басейнче с морска вода, стоплете я на слънцето, придърпайте под чадъра и оставете детето да играе във водата. Водата и морският въздух е благодат за хората и децата. Той е чист, защото огромната морска площ абсорбира замърсители, полени, прах, а влагата е балсам за дихателните пътища. Затова децата с алергии, астма и бронхити се чувстват добре на морския бряг. Йодът от морския въздух се усвоява 10 пъти по-лесно отколкото този на сушата. Полепнали по дихателните пътища, солите от морския въздух подобряват функцията на лигавиците и стимулират локалния имунитет. На морето се чувстват прекрасно децата с атопичен дерматит, псориазис и други кожни проблеми.
Избрани сайтове децата

Психолог разкри голяма опасност при децата

Все повече хора, пристрастени към видеоигри, търсят лекарска помощ на своята зависимост. В поредната ревизия на Международната класификация на болестите, пристрастяването към видеоигри беше зачислено като болестно състояние. Лечебно заведение за такива зависимости на непълнолетни има само в Холандия. „ Родените в новия век са онлайн поколение, те изкарват повече време пред компютри и други устройства с екрани. По-опасно е пристрастяването...

Хората с деца са по-доволни, бездетните имат по-щастлива връзка

Хората с деца са по-щастливи от бездетните, но чак на зряла възраст, когато наследниците вече са напуснали дома, съобщи Си Ен Ен. Учени от университета в Хайделберг изследваха как децата се отразяват на психичното здраве на хората над 50 години в 16 европейски държави. Те установиха, че родителите са по-щастливи, стига децата им да са се изнесли от дома. Изследването е обхванало 55 000 души. Големите деца допринасят за щастието на родителите си...