Скаутски лагери

Скаутски лагери

Дали вече ни е известно какво е скаут, и какво е скаутски лагер? Това понятие, което е тъй известно в Америка , вече явно дава голяма гласност и у нас. 

Да си скаут е не само наименование , а титла! 

Скаут (англ. scout) в превод означава „разузнавач“, но в днешни дни скаутите са хора, обединени главно от идеите си за живот сред природата и от кодекса си на коректно поведение.

Скаутското движение наброява повече от 28 милиона деца и юноши в многобройни клубове и организации по света, включително и България. Основите на скаутската организация са поставени през 1907 г. от сър Робърт Стивънсън Смит Бейдън-Пауел в Англия. Като бивш военен лорд Бейдън-Пауел от Гилвел създава първият скаустки отряд който наброява 15-20 момчета от градските улици, като ги завежда на скаутски лагер на остров Браунси. Децата приемат скаутската идея като своя и поставят началото на движение на скаутите по света.
Дейността на скаутите предимно е сред природата, целта е да се постигне разбирателство на младия човек с природата и околните. Някой основни дейности са: екология, оцеляване в природата, лагеруване, спортни мероприятия, благотворителност, международен обмен и обучение.

  Искате ли да подарите на вашето дете незабравимо лято, изпълнено с приключения, нови умения и приятелства? Скаутските детски лагери предлагат всичко това и още много. Тези лагери са идеалното място, където децата могат да развиват лидерски умения, да се учат на екипна работа и да преодоляват различни предизвикателства в безопасна и подкрепяща среда.

Ползите от скаутските лагери

  • Развитие на самостоятелност: Децата ще станат по-самостоятелни и уверени в себе си.
  • Подобряване на физическата форма: Лагерите предлагат много физически активности, които подобряват здравето и физическата форма на децата.
  • Създаване на дълготрайни приятелства: Взаимодействието с други деца в лагера ще помогне на вашето дете да създаде нови приятелства и да се научи на екипна работа.
  • Приключения и нови преживявания: Лагерите предоставят възможност за много нови и вълнуващи преживявания, които ще останат в спомените на децата завинаги.

Препоръчваме детски лагери Индиго за вашите деца!

Детските лагери Индиго предлагат уникални възможности за пълноценни занимания на вашето дете, комфорт и сигурност. С екип с над 20 години опит в организирането на детски лагери в България и чужбина, те осигуряват незабравими преживявания за вашите деца.

Дестинации:

Детски лагери на море

Разположени в красиви морски курорти, тези лагери предлагат идеалната комбинация от забавление и безопасност.
Лагер в Албена
Лагер в Златни пясъци

Детски лагери на планина

Сред живописната природа на планините, децата ви ще се наслаждават на чист въздух и активни занимания.
Лагер в Боровец

Детски лагери в чужбина

За тези, които търсят международни приключения, те предлагат лагери в разнообразни дестинации в чужбина.
Децата ще почиват, ще се надлаждават на морето, ще покоряват върхове, ще спортуват и ще участват в творчески кръжоци, но освен това ще имат възможност да подобрят знанията си по английски език, защото основния език на комуникация в лагера е английски.
Лагер в Гърция - Олимпийска Ривиера - Коринос, Център ИндиГО Орфеус
Лагер в Нидерландия
Лагер в Полша
Лагер в Италия

Доверете се за безопасността и комфорта на вашите деца. Те гарантират незабравими моменти и нови приятелства.
Детски лагери Индиго
Вижте сайта на детски лагери Индиго за повече информация и можете да запишете детето си за незабравимо лятно приключение!