Детски лагер в Кранево

Кранево

Кранево е село в Североизточна България. То се намира в Община Балчик, Област Добрич. На 3 км на юг от селото и 3 км на север от курорта „Златни пясъци“ е нос Екрене (старото име на селото), на който е разположен много известен морски фар, виждащ се и от пътя Варна — Балчик. На това място в периода на румънската окупация на Южна Добруджа (1919 - 1940 г.) е минавала границата с Румъния.

Всяко лято тук в Кранево, в края на май и началото на юни се провежда фестивал, наречен Славянски венец. Деца от България, Русия, Украйна, Молдова, Беларус и др. се надпреварват в пеене, танцуване, хореография, сценични изяви. През лятото на 2009 г. най-очарователната атракция е Принцеса Албатроска, тълпи от фенове се редят, за да се докоснат до това невероятно създание.

През 2010 г. на територията на курортното селище Кранево е изграден плувен басейн „Аква лайф“ с олимпийски размери, оборудван за провеждане на международни състезания по плуване, водна топка и синхронно плуване. От 13 до 17 септември 2011 г. е проведен и Първи международен турнир по водна топка жени „Кранево къп“ под егидата на LEN.

 

На лагер в Кранево


На лагер в Кранево

Възможност да прекарате една незабравима лятна почивка в живописния курорт Кранево. Тук в международният детски лагер в Кранево , нашата анимационна програма е създадена така, че чрез нея ще откриете себе си потопен в атмосфера на неограничено творчеството и въображение на децата. Опитваме се да организираме работата си така че независимо от разликата във възрастта си, децата да могат да намерят нещо интересно за себе си, да се запознаят с много нови приятели, да научат нови песни, да се научат да танцуват, да правят подаръци със собствените си ръце, да участват в спортни състезания и нови игри. Нашите творчески школи помагат на децата от детския лагер Кранево, да разкрият своя потенциал. И дори ако никога не си пял, танцувал или рисувал, тук в Кранево, в нашия център, можеш да се изявиш във всички тези направления. Седмичния творчески доклад дава възможност на децата да споделят своите умения с други хора. Изявяват се на сцена с различни песни и танци. Органзизират се изложби или просто се вземат шедьоври, създадени със свои собствени ръце. Ние служителите от международен детски лагер Кранево, отделяме голямо внимание на спорта. На територията на нашата детска република са разположени спортни площадки, които се използват не само за футбол, волейбол, баскетбол, но и за игри в областта на развлеченията и спортните състезания.

  
 »