Село Момчиловци

Момчиловци

Село Момчиловци е едно от най-големите родопски села и едно от разполагащите с най-много туристически възможности. Заобиколено от живописна природа и разнообразни културно-исторически забележителности, то е толкова красиво и истинско, че трудно ще му устоите. Село Момчиловци се е сгушило в сърцето на Средни Родопите на около 1150 м. надморска височина. Отстои на около 15 км северно от областния град Смолян, на около 100 км от Пловдив и на около 250 км от столицата София. Само на 15 км източно пък се намира един от най-големите ски курорти в България – Пампорово.

Село Момчиловци е еднакво атрактивна дестинация и през лятото, и през зимата. Тук почти всяка от автентичните каменни къщи в родопски стил е отворена за гости. Интригуващи природни феномени (Дупчов камък и Кържалийски камък), местностите Хайдушки поляни и Картола (където е изграден великолепен спортно – развлекателен ски комплекс),пищни борови гори, през които са изградени кратки туристически маршрути за пешеходен (един от които води чак до обсерваторията в Рожен) и вело- туризъм, и екопътека край живописни поточета са само част от красотите, които ви очакват.

 

Всичко това позволява на Момчиловци да се нареди сред първите села в България, развили селски туризъм, а благодарение на заобикалящата го природа - да се утвърди и като еко дестинация. 

Село Момчиловци е една страхотна дестинация в Родопите, за провеждане на детски летни лагери, както и скаутски лагери.

Избрани сайтове

  • Bonita - производител на УЧЕНИЧЕСКИ УНИФОРМИ, СЦЕНИЧНИ КОСТЮМИ, ДЕТСКИ ОБЛЕКЛА Фирма "БОНИТА" е водеща фирма-производител на официални и спортно-елегантни облекла за деца от 1 до 13 год.възраст, ученически униформи, сценични и мажоретни костюми . Всички модели са със собствен, оригинален дизайн и фирмена марка.

  • Ново по темата

  • Bonita - производител на УЧЕНИЧЕСКИ УНИФОРМИ, СЦЕНИЧНИ КОСТЮМИ, ДЕТСКИ ОБЛЕКЛА Ученически униформи - поръчка

  • Актуално

  • Поръчка на ученически униформи Ученически униформи - поръчка

  • Бонита- детски, сценични и ученически облекла Начало

  • Скандал: И двете деца на премиера Стефан Янев назначени в държавни фирми с големи заплати - Lupa BG Скандал: И двете деца на премиера Стефан Янев назначени в държавни фирми с големи заплати - Lupa BGlupa.bg

  • Радина Кърджилова върти черни пари Радина Кърджилова върти черни париnews2.bg

  • Нова схема: Туристи си предават касови бележки, за да спестят от шезлонг и чадър Нова схема: Туристи си предават касови бележки, за да спестят от шезлонг и чадърexpert.bg