Родопски скаутски лагер в село Момчиловци

На лагер в Момчиловци

Родопският скаутски лагер край село Момчиловци, ни среща със скаути от България и Франция, които са на лагер в землището. В инициативата участват младежи от различни френски градове, Смолян и Момчиловци. Тийнейджърите са на палатков лагер, като са изгради цяла база под открито небе, включително и френска беседка без един пирон. Младежите живеят без ток и природосъобразно.

За 8 дни децата от детски скаутски лагер край село Момчиловци - Родопи планина, чистиха екопътеки, засаждаха борчета, направиха нови ориентировъчни табели, почистиха селото и опознаха природните и исторически забележителности на района. Това е щастливо детство: Скаутите трябва да са сред природата, да са социални, отговорни, да обменят информация и да се интегрират. Деца -  „Родопски скаути” 

Смолянските скаути  имат постоянна база и да разработват много нови проекти, включително и възможност в базата да има международни кътове на скаутите от различните държави. Това е един устойчив модел за развитие на района и интеграция на младежите. Скаутската идея обединява, учи ни да опазваме околната среда, да опознаваме различните култури, езици, маха бариери и предразсъдъци.


Коментари