Детето на море

Защо да изберем морето?

С деца на море, или как влияе морето на нас и детето?

Защо да изберем морето? Деца на море -Deca-na-more.На море почивка не е само приятно изкарване на отпуската, а за децата това е рай, почивка.

Близо от 200 години морската вода се използва като лечебен метод, наречен таласотерапия и е особено подходящ за малките деца, които често боледуват, а морското лечение би било добро дошло за предстоящите студени, "болнави" месеци. Чист въздух, слънце и морска вода, използвани разумно, укрепват имунната система на децата и влияят благотворно на редица болести. 
Слънчевите лъчи са основен фактор за образуване на витамин Д, особено нужен витамин за деца, а оттам и за здрава костна система и профилактика на рахита. Морската вода съдържа 34 химични елемента, необходими за правилното функциониране на човешкия организъм, а морските вълни са истинска физиотерапия и фитнес. Удряйки се в телата ни, вълните оказват натиск 5-8 килограма, мускулите се напрягат да преодолеят тази сила и гимнастиката е направена. От този хидромасаж мускулите и нервната система укрепват, кръвообращението се подобрява, намалява се излишното тегло.В този природен благодат, пуснете децата да играят на воля във водата, да тичат край брега по вълните, научете ги да плуват, под строг контрол, разбира се, а да не изгорят, използвайте времето до 11 часа и не забравяйте шапката.

За най-малките деца също има решение. Надуваемо басейнче с морска вода, стоплете я на слънцето, придърпайте под чадъра и оставете детето да играе във водата. Водата и морският въздух е благодат за хората и децата. Той е чист, защото огромната морска площ абсорбира замърсители, полени, прах, а влагата е балсам за дихателните пътища. Затова децата с алергии, астма и бронхити се чувстват добре на морския бряг. Йодът от морския въздух се усвоява 10 пъти по-лесно отколкото този на сушата. Полепнали по дихателните пътища, солите от морския въздух подобряват функцията на лигавиците и стимулират локалния имунитет. На морето се чувстват прекрасно децата с атопичен дерматит, псориазис и други кожни проблеми.