Детето на море

Защо да изберем морето?

С деца на море, или как влияе морето на нас и детето?

Защо да изберем морето? Деца на море -Deca-na-more.На море почивка не е само приятно изкарване на отпуската, а за децата това е рай, почивка.

Близо от 200 години морската вода се използва като лечебен метод, наречен таласотерапия и е особено подходящ за малките деца, които често боледуват, а морското лечение би било добро дошло за предстоящите студени, "болнави" месеци. Чист въздух, слънце и морска вода, използвани разумно, укрепват имунната система на децата и влияят благотворно на редица болести. 
Слънчевите лъчи са основен фактор за образуване на витамин Д, особено нужен витамин за деца, а оттам и за здрава костна система и профилактика на рахита. Морската вода съдържа 34 химични елемента, необходими за правилното функциониране на човешкия организъм, а морските вълни са истинска физиотерапия и фитнес. Удряйки се в телата ни, вълните оказват натиск 5-8 килограма, мускулите се напрягат да преодолеят тази сила и гимнастиката е направена. От този хидромасаж мускулите и нервната система укрепват, кръвообращението се подобрява, намалява се излишното тегло.В този природен благодат, пуснете децата да играят на воля във водата, да тичат край брега по вълните, научете ги да плуват, под строг контрол, разбира се, а да не изгорят, използвайте времето до 11 часа и не забравяйте шапката.

За най-малките деца също има решение. Надуваемо басейнче с морска вода, стоплете я на слънцето, придърпайте под чадъра и оставете детето да играе във водата. Водата и морският въздух е благодат за хората и децата. Той е чист, защото огромната морска площ абсорбира замърсители, полени, прах, а влагата е балсам за дихателните пътища. Затова децата с алергии, астма и бронхити се чувстват добре на морския бряг. Йодът от морския въздух се усвоява 10 пъти по-лесно отколкото този на сушата. Полепнали по дихателните пътища, солите от морския въздух подобряват функцията на лигавиците и стимулират локалния имунитет. На морето се чувстват прекрасно децата с атопичен дерматит, псориазис и други кожни проблеми.

Избрани сайтове

  • Bonita - производител на УЧЕНИЧЕСКИ УНИФОРМИ, СЦЕНИЧНИ КОСТЮМИ, ДЕТСКИ ОБЛЕКЛА Фирма "БОНИТА" е водеща фирма-производител на официални и спортно-елегантни облекла за деца от 1 до 13 год.възраст, ученически униформи, сценични и мажоретни костюми . Всички модели са със собствен, оригинален дизайн и фирмена марка.

  • Ново по темата

  • Bonita - производител на УЧЕНИЧЕСКИ УНИФОРМИ, СЦЕНИЧНИ КОСТЮМИ, ДЕТСКИ ОБЛЕКЛА Ученически униформи - поръчка

  • Актуално

  • Поръчка на ученически униформи Ученически униформи - поръчка

  • Бонита- детски, сценични и ученически облекла Начало

  • Скандал: И двете деца на премиера Стефан Янев назначени в държавни фирми с големи заплати - Lupa BG Скандал: И двете деца на премиера Стефан Янев назначени в държавни фирми с големи заплати - Lupa BGlupa.bg

  • Радина Кърджилова върти черни пари Радина Кърджилова върти черни париnews2.bg

  • Нова схема: Туристи си предават касови бележки, за да спестят от шезлонг и чадър Нова схема: Туристи си предават касови бележки, за да спестят от шезлонг и чадърexpert.bg