Какво е лагерът, за детето?

За детските лагери

Какво е лагерът за детето?

Лагерите са една чудесна възможност детето да се забавлява и да прави различни полезни дейности, които да го развиват умствено, духовно и физически. Те са едно много добро съчетание на ученето с игрите. Тъй като за децата най-приятното занимание е да играят на открито и да се забавляват със своите приятели, то родителите трябва да се замислят над този факт и да не лишават детето си от всичко онова, което то обича. В днешно време има всякакви специализирани лагери, разделени по интереси, където всяко дете и с най-капризния вкус може да открие нещо полезно и приятно. А пък според интересите на детето ви ще изберете и типа лагер. За малчуган, който се занимава със спорт, например, има специализирани приключенски лагери, на които детето може да язди кон, да се вози в кану, да кара колело и дори да упражнява скално катерене. А пък тези, които предлагат една среща отблизо с животните и природата, ще задоволят и най-любопитния малчуган. За по-артистичните дори има лагери, на които се предлагат курсове по танци или актьорско майсторство. 

 

Общо взето изборът на самия тип лагер, предвид разнообразието, което съществува в момента, се оказва също нелека задача, подобно на решението ни дали да пуснем детето си на лагер. А предлаганите лагери са си истинки приключения: от лагер-почивка на море, до приключенски лагери сред природата, скаутски лагери, планински лагери, различни езикови лагери в чужбина, училища по оцеляване в екстремни условия и дори археологически експедиции за деца. А пък за един родител е сигурно, че ако реши да прати детето си на лагер, то несъмнено ще се подложи на още по-големи 'екстремални' условия. Все пак малчовците са нашите малки съкровища и ние винаги ще си се притесняваме за тях.

Само 3 са вредните навици, които водят сигурно към изкривяване на зъбите при децата: 

  • скърцане със зъби
  • дишане през устата
  • смученето на палеца

вижте цялата статия тук 

Ако не сте сигурни дали Вашето дете вече има криви зъби трябва да знаете, че Американската ортодонтска асоциация препоръчва първият преглед на детето при ортодонт да бъде извършен преди навършване на 7 годишна възраст. 

Всичко за брекетите вижте ТУК

Тук препоръчваме един добър ортодонт за Вашето дете в клиника ОртоСмайл


Коментари