Детски летни лагери на море

На море

На море. Детски лагери на море. Ако все още не сте решили, с какво да се занимава детето по време на ваканцията, помислете за възможността да го изпратите до морето, на летен детски лагер. Детските лагери на море са един страхотен избор.

Летни лагери 2024 на море

"Ученически отдих и спорт" ЕАД този сезон разполага с 49 бази с общ капацитет 5080 легла. Базите за отдих по морето са 24 с 3380 легла.

Възможностите за морска ваканция чрез детски лагери са:

Вариант за почивка на децата през лятото - организирана от частна фирма и в частни хотели

Там цената определено е по-висока, но и качеството на детските лагери е друго. В зависимост от звездите на хотела, цените са различни. За четири и петзвездни хотели цените достигат до 350-450 лева за 5-7 дни. За две и три звезди родителите трябва да приготвят около 270-320 лева за 5-7 дни. Стаите са с по 2 или 3 легла, тоалетна, хладилник и телевизор. Децата могат да плуват на воля в басейн, както и да играят на волейболно игрище. Резервациите се правят предварително и се заплаща поне 30% от общата стойност на почивката. За учителя всичко излиза напълно безплатно.

Летни лагери 2024

Друг вариант за детски лагер на морето са бунгалата.

Вътре има по 3 или по 4 легла, телевизор и санитарен възел. Групите са от максимум 24 ученици. Цената за август е 260 лева. Непосредствено преди първия учебен ден през септември тя е 210 лева. Цената включва пътни в двете посоки, застраховка по време на пътуването, медицинска застраховка по време на пребиваването, курортна такса, закуска, обяд и вечеря и нощувка. Осигурено е медицинско лице на територията на лагера и придружител на децата в групата.

С деца на море и плаж

Идеята на децките лагери е не само да се ходи на плаж. Всеки ден агенциите приготвят различни забавления и занимания за децата- организират се игри, разходки с лодки по реки, правят се състезания, има нептунова вечер и т.н. 

Същестуват специализирани екипи за организиране на международни детски лагери на високо, професионално ниво. Един от тях е Indigo Camps на фирмата USB Travel. 

Възможностите за почивка на море с Indigo Camps включват 

предлага разнообразие от детски лагери както на море, така и на планина. Вариантите включват петзвезден образователен лагер на планина с английски, както и развлекателни лагери на Златни пясъци, Камчия, а още на Олимпийска Ривиера в Гърция. Цените варират в зависимост от дестинацията и услугите, които се включват. 


Равда


Равда

Равда  е  село  в Югоизточна  България. То се намира в  община Несебър,   Област Бургас.  След демократичните промени Равда се превръща в популярна туристическа дестинация. Селото има развита инфраструктура, с много новопостроени хотели и добра плажна ивица.  Постоянен автобусен транспорт осигурява връзка на Равда с Бургас, Несебър и Слънчев бряг. Маршрутни таксита, минибусове и таксита се движат по един и същ маршрут. Частен воден транспорт до Бургас и Несебър може да се договори с лодкарите.  Село Равда, заедно с местността, която го разделя от град  Несебър, е летен морски  курорт, известен в миналото с многобройните си детски, ученически и студентски почивни лагери. Редовни  автобусни  линии има до  Бургас  (на 30 мин) и  Слънчев бряг  и  Несебър  (на 20 мин). Днес курорта разполага с  хотели, частни квартири,   ресторанти  и  дискотеки.

  
 »