11 причини защо детето ви трябва да иде на лагер

Ползите от детския лагер

Всъщност лагерът не е просто формална детска екскурзия. Той е приключение, предизвикателство, преживяване. Основната цел на всеки добре организиран лагер е децата да привнесат вълнение в дните, прекарани там. Летният лагер е необходимата почивка от академичната година, където творчеството, тръпката, въодушевлението и малките радости са приоритет.

Ако все още не сте пратили детето си на лагер, ние ви предлагаме цели 11 причини да го направите!

1. Увеличава физическата активност - лагерът предлага на децата прекрасната възможност да се движат, да спортуват, да повишат тонуса си.

2. Изгражда  самочувствие и увереност - лагерът освобождава децата от академичната и социална конкуренция, която оформя живота му в училище. Те имат възможност да постигнат успех, освободен от притеснението за провал, защото се намират в неформална обстановка, която им внушава спокойствие.

3. Увеличава психическата гъвкавост - атмосферата, която лагерът създава, насърчава децата по-лесно да преодоляват неуспехите и да повишават психическата си издръжливост. Когато страхът от провала е туширан, детето е далеч по-уверено да опита отново.

4. Природа: on, техника:off- когато децата си вземат почивка от компютрите, телефоните и телевизията, те стават способни да преоткрият творческите си сили и да комуникат в реално време с "реални" хора. Лагерът връща детето в пределите на истинския свят, на природата и му показва преимуществата от близкото общуване с връсниците му.Стумулира го да води здравословен начин на живот и да бъде отворено към животът извън интернет.

5. Изгражда практически умения - децата могат да подобрят физическите си умения, да се развият в нов спорт, да приложат творческо мислене, да приключенстват. Лагерът е поле за изява, катализатор на преоткриване на детските таланти.

6. Децата стават по-самостоятелни - това е иделното място децата да започват да вземат решения за себе си, без постоянния родителски и учителски надзор. Детето се научава да се грижи за себе си и за връсниците си, да се придвижва безопасно. Тази глътка независимост му помага във всяка следваща ситуация, когато е далеч от дома, да се адаптира бързо и лесно.

7. Изгражда характер -  лагерът "преподава" основни ценности на детето. Учи го за етиката, честността, грижата, уважението и отговорността. Родители твърдят, че след лагера, децата им са осезаемо по-мили, по-отдадени, по- подготвени да вземат решения самостоятелно, имат по-добра преценка кое е правилно и са склонни да бъдат по-отговорни .

8. Игрова свобода - понякога строгите правила в училище и у дома са твърде натоварващи за децата и предизвикват у тях дискомфорт. В лагера малчуганите са свободни да играят, да се забавляват, когато пожелаят. Не е необходимо да влизат в конкретните часови рамки и инструктиращи формати на ежедневния график.

9. Развива социални умения - лагерът изгражда у децата дух на екипност и сплотеност. Те са заедно в игрите, в домакинската работа, в приключенията. Научават се да съжителстват с хора, които не са от тяхното семейство, и да изграждат стабилни връзки с тях. Научават се да се уважават взаимно и да общуват помежду си непринудено.

10. Създава приятелства - завързаните в детските години приятелства често са най-издръжливи в хода на житейските преломи. Лагерът осигурява идеалните условия на децата да си общуват свободно и да изграждат емоционални връзки едно с друго. Приятелството в тази ранна възраст е лесно, забавно и приятно. Екипните игри стимулират другарския дух и насърчават децата да комуникират без притеснение и с удоволствие. Всеки ден, прекаран в лагера, носи на детето поне по едно ново приятелство.

11. Лагерът може да бъде едно от най-вълнуващите преживявания в живота на детето - всички гореизброени ползи, които детето получава от ваканция на лагер, се обединяват в една чудесна плетеница от приключения. Всички нови запознанства и умения, които детето придобива, се фиксират като един приятен пъстър спомен, който го вдъхновява и мотивира да продължава да се развива.

Препоръчваме детски лагери Индиго за вашите деца!

Детските лагери Индиго предлагат уникални възможности за пълноценни занимания на вашето дете, комфорт и сигурност. С екип с над 20 години опит в организирането на детски лагери в България и чужбина, те осигуряват незабравими преживявания за вашите деца.

Дестинации:

Детски лагери на море

Разположени в красиви морски курорти, тези лагери предлагат идеалната комбинация от забавление и безопасност.
Лагер в Албена
Лагер в Златни пясъци

Детски лагери на планина

Сред живописната природа на планините, децата ви ще се наслаждават на чист въздух и активни занимания.
Лагер в Боровец

Детски лагери в чужбина

За тези, които търсят международни приключения, те предлагат лагери в разнообразни дестинации в чужбина.
Децата ще почиват, ще се надлаждават на морето, ще покоряват върхове, ще спортуват и ще участват в творчески кръжоци, но освен това ще имат възможност да подобрят знанията си по английски език, защото основния език на комуникация в лагера е английски.
Лагер в Гърция - Олимпийска Ривиера - Коринос, Център ИндиГО Орфеус
Лагер в Нидерландия
Лагер в Полша
Лагер в Италия

Доверете се за безопасността и комфорта на вашите деца. Те гарантират незабравими моменти и нови приятелства.
Детски лагери Индиго
Вижте сайта на детски лагери Индиго за повече информация и можете да запишете детето си за незабравимо лятно приключение!


Прекалено малко ли е едно 6 годишно дете за детски лагер?
Коментар

Коментари