Детски лагери на планина

Детски лагери на планина можете да намерите при цени започващи от 400 до 1000 лева, като в зависимост от сумата има опции и за силно занемарени бази от недалечното минало, и за профеиоснално организирани детски лагери на планина в 5 звездни хотели.

 

Детските лагери на планина в България предлагат възможност за децата да прекарат времето си сред природата, докато участват в разнообразни и развлекателни активности. Тези лагери не само осигуряват приключения и забавления, но и помагат на децата да развият нови умения и да създадат нови приятелства.

 

Има детски лагери на планина с различна цел:

  • приключенски лагери
  • скаутски лагери
  • езикови лагери
  • образователни и природозащитни лагери

В зависимост от характера на вашето дете или от това на какво искате то да се научи с това се различават видовете детски планински лагери:

  1. Приключенските лагери са предназначени за деца, които обичат да прекарват време сред природата, изпълнявайки физически и емоционални предизвикателства. Включват се активности като скално катерене, рафтинг, ориентиране и други екстремни спортове.
  2. Скаутските лагери се фокусират върху развитието на лидерските умения на детето и екипната работа и оцеляването в природата. Децата участват в изграждане на лагери, възли, оказване на първа помощ, ориентиране и други.
  3. Езиковите лагери комбинират обучението на чужд език с активности на открито, предоставяйки на децата възможност да практикуват езика в неформална обстановка. Те включват занятия като театрални постановки, песни и ролеви игри.
  4. Образователните лагери се фокусират върху обучението по различни дисциплини като го комбинират с практически занятия на открито

Ако търсите

5-звезден, международен детски лагер на планина

в който детето да учи и да се забавлява с всички осигурени удобства и професионална анимация 

Indigo Camps на USB-Travel предлага

5-звезден детски лагер на Боровец!

Не пропускайте възможността да подарите на детето си незабравимо лятно преживяване сред природата!

Повече информация е налична тук!


Местността "Беглика".


Местността Беглика-Беглика е местност, която се намира в Родопския дял на Баташка планина.  Баташка планина е обект, включен в общоевропейската база данни за местата от най-висока природозащитна значимост на континента.Местността Беглика носи името си от данъка „ беглик“ , който местното юрушко население заплащало на официалните власти в Османската империя. На това място юруците събирали огромните си стада, като част от тях била заделяна за покриването на този данък.В по-голямата си част тази територия е покрита от смърчови и борови гори, редуващи се с просторни пасища.В местността Беглика се намира и язовир Беглика, като   околностите на язовира изобилстват с живописни заливи, заобиколени от гъсти гори и тучни пасища. В централната част на езерото има два острова, почти изцяло покрити с иглолистни гори. В границите на Баташка планина попадат:  природните резервати „ Мантарица“ и „ Беглика“ ;   защитените местности : „ Клептуза“ , „ Чатъма“ , „ Лепеница“ , „ Батлъбоаз“ , „ Самодивска поляна“ , „ Меандрите на Рибнарека“ , а  цялата територия попада в границите на НАТУРА 2000 – ЗападниРодопи.

  
 »

Банско


Ба̀ нско е град в Югозападна България. Банско се намира в подножието на Северен Пирин на 927 метра надморска височина. Отдалечен е на 56 km от Благоевград, 145 km от Пловдив и 150 km от София. Близо до града започва националният парк Пирин. През Банско протича река Глазне. Климатът е планински и позволява задържане на снежната покривка от декември до април, а алпийският характер на Пирин планина обезпечава отличните условия за професионален и любителски ски спорт. Има гара на железопътната теснолинейка Септември - Добринище. Най-високата точка на ски центъра е 2560 м, а най-ниската 1000 м. В Банско има 75 км ски трасета, от които за начинаещи са 35%, 40% за напреднали и 25% за опитни скиори и сноубордисти. Оборудвани с машини за изкуствен сняг са 80% от трасетата. Ски сезонът е гарантиран от декември до май благодарение на 170 оръдия за изкуствен сняг TechnoAlpin и снегоутъпкващи машини Kassbohrer. Ски центърът предлага и 16 км ски път, оборудван с машини за изкуствен сняг и осветление, свързващ високите части на курорта с града. Функционират още кабинкова въжена линия с капацитет на кабинка до 8 души, един 6-седалков лифт, шест 4-седалкови лифта модел Doppelmayer, един 3-седалков лифт Poma, шест ски влека и десет детски ски влека.

  
 »