Важни препоръки, касаещи детските лагери!

Препоръки

Важни препоръки, касаещи детските лагери!

Препоръчва се първата ваканция на детето вън от къщи, без мама и татко, да е на някое място, което е близо до мястото, където живеете и детето да е заедно с добре познати и близки негови приятели. Според психолозите първите “симптоми” на самоконтрол и желание за независимост започват да се изявяват, след като детето навърши 4 години. Според тях по еволюционния път на детето към превръщането му във възрастен, на тази възраст вече е препоръчително детето да започне да ходи на еднодневни екскурзии.
Вече на 6-годишна възраст, малчуганът може да прекара един уикенд далеч от дома, а пък за едно по-продължително разделяне с родителите, специалистите препоръчват това да стане на 8-годишна възраст, естествено пак под надзора на компетентни възрастни.
Освен това, според психолозите, би било доста ”рисковано” едно дете да е само на лагер за 10 дни, ако преди това никога не се е разделяло с родителите. Ето защо е препоръчително да пращате детето си по за 1-2 дни отначало, за да свикне, а и вие да се уверите, че може да се справя добре и без вас. А пък в днешно време има по-големи възможности за проконтролиране на ситуацията, като мобилни телефони, интернет и т.н. А мнението на психолозите е, че тези лагери помагат на детето да стане по-уверено в себе си и по-сигурно, когато види, че може да се справя само. 


Багажът:
Не забравяйте елементарните неща, които не трябва да отсъстват от багажа на детето. Все пак едно дете се научава вън от къщи, е как само да се грижи са себе си. Та без шапка, слънцезащитен лосион, с фактор поне 20-25 и репелент против насекоми, не го пращайте никъде. А според специалисти педиатри дрехите трябва да са леки и задължително памучни, за да не запаряват.
А колкото до джобните пари – дайте му толкова, колкото му давате по принцип. Все пак това е другото нещо, на което детето се научава – да разпределя правилно джобните си пари, така че да му стигнат. 


Предпазните мерки:
Най-важното е здравето на детето. А експерти по темата казват да оставим предразсъдъците, че винаги на тия лагери става нещо лошо, и че по-лошо от някоя драскотинка, получаване на диария или ухапване от някое насекомо, няма какво да се случи. За да не се обезводни детето, се препоръчва да пие много вода и се забраняват всякакви сладки газирани напитки, които съдържат голямо количество захар и изкуствени оцветители и консерванти. Естествено храненето също трябва да е контролирано от възрастен в крайна сметка детето отива с изградени от вкъщи навици и ще си ги следва нaвсякъде, така че едва ли ще ви учуди с нещо ново.


Коментари

 1. Emmly
  Emmly
  I think you've just captured the answer petcferly
 2. Doc
  Doc
  Finding this post has ansewred my prayers
  • Rumor
   Rumor
   Dag nabbit good stuff you whaerppsnippers!


Избрани сайтове детето

Най-актуални страници детето

 • хотел Лонгоз 3*, Камчия - Незабравима лятна почивка на българското Черноморие  » ...

 • Глоба до 150 лева ако не подменим в срок личните си документи

 • Вилно селище "Пирин"

 • До 1200 лв. бонуси за българите, които се върнат от чужбина

  За да върне в България българите, учещи в чужбина, правителството им предлага различни стимули, чиято стойност може да достигне 1200 лв. на месец, съобщава NOVA. Сред възможностите са средства за детегледачка, при липса на място в детска градина за детето на върналите се българи или помощ за наема, ако семейството няма собствено жилище. „Това е една от инициативите, които още през миналата година стартирахме”, поясни зам. министърът на труда и...

  Почернени родители подкрепиха сем. Министерски и обявиха: Готови сме на протести, за да се променят законите

  Почернени семейства, загубили децата си, дойдоха в съда, за да подкрепят Ваня и Георги Министерски, предаде репортер на Novini.bg. Припомняме, днес състав на Софийски градски съд даде ход на делото срещу Викторио Александров, който е обвинен в убийството на приятелката си Дарина Министерска и едногодишното им дете – Никол. Жестокото двойно убийство беше извършено в края на 2018 година. Тогава, според разследващите, Викторио първо е...

  Тъжни разкрития за ученика, загинал в русенска гимназия

  15-годишният ученик от русенската Английска гимназия, която загина вчера сутринта след скок от третия етаж, е правил опит да отнеме живота си и преди 3 години. това съобщи местната телевизия TVN. Тогава момчето е било в много тежко състояние, но е спасено. БЛИЦ припомня, че сигналът за трагичния инцидент е подаден около 7.50 часа вчера, когато 15-годишният ученик е намерен в безпомощно състояние в задния двор на училището. На място веднага е...