Важни препоръки, касаещи детските лагери!

Препоръки

Важни препоръки, касаещи детските лагери!

Препоръчва се първата ваканция на детето вън от къщи, без мама и татко, да е на някое място, което е близо до мястото, където живеете и детето да е заедно с добре познати и близки негови приятели. Според психолозите първите “симптоми” на самоконтрол и желание за независимост започват да се изявяват, след като детето навърши 4 години. Според тях по еволюционния път на детето към превръщането му във възрастен, на тази възраст вече е препоръчително детето да започне да ходи на еднодневни екскурзии.
Вече на 6-годишна възраст, малчуганът може да прекара един уикенд далеч от дома, а пък за едно по-продължително разделяне с родителите, специалистите препоръчват това да стане на 8-годишна възраст, естествено пак под надзора на компетентни възрастни.
Освен това, според психолозите, би било доста ”рисковано” едно дете да е само на лагер за 10 дни, ако преди това никога не се е разделяло с родителите. Ето защо е препоръчително да пращате детето си по за 1-2 дни отначало, за да свикне, а и вие да се уверите, че може да се справя добре и без вас. А пък в днешно време има по-големи възможности за проконтролиране на ситуацията, като мобилни телефони, интернет и т.н. А мнението на психолозите е, че тези лагери помагат на детето да стане по-уверено в себе си и по-сигурно, когато види, че може да се справя само. 


Багажът:
Не забравяйте елементарните неща, които не трябва да отсъстват от багажа на детето. Все пак едно дете се научава вън от къщи, е как само да се грижи са себе си. Та без шапка, слънцезащитен лосион, с фактор поне 20-25 и репелент против насекоми, не го пращайте никъде. А според специалисти педиатри дрехите трябва да са леки и задължително памучни, за да не запаряват.
А колкото до джобните пари – дайте му толкова, колкото му давате по принцип. Все пак това е другото нещо, на което детето се научава – да разпределя правилно джобните си пари, така че да му стигнат. 


Предпазните мерки:
Най-важното е здравето на детето. А експерти по темата казват да оставим предразсъдъците, че винаги на тия лагери става нещо лошо, и че по-лошо от някоя драскотинка, получаване на диария или ухапване от някое насекомо, няма какво да се случи. За да не се обезводни детето, се препоръчва да пие много вода и се забраняват всякакви сладки газирани напитки, които съдържат голямо количество захар и изкуствени оцветители и консерванти. Естествено храненето също трябва да е контролирано от възрастен в крайна сметка детето отива с изградени от вкъщи навици и ще си ги следва нaвсякъде, така че едва ли ще ви учуди с нещо ново.


Коментари

 1. Emmly
  Emmly
  I think you've just captured the answer petcferly
 2. Doc
  Doc
  Finding this post has ansewred my prayers
  • Rumor
   Rumor
   Dag nabbit good stuff you whaerppsnippers!


Избрани сайтове детето

Най-актуални страници детето

 • Почивка на о. Закинтос - Лято 2019 (автобус) Почивки в Гърция - ОСТРОВ ЗАКИНТОС

 • Разпитаха трима в Синя стая

 • Специални цени за Olympios Zeus 3*, Гърция All Inclusive Гърция, вили "Olympios Zeus'' 3*, All Inclusive

 • Отвратително! Вижте какво е вършил 60-годишен дядо с 5-годишното си внуче в Триград

  60-годишен мъж е задържан за блудство с 5-годишното си внуче. Мъжът, който е от девинското село Триград, е дядо на момченцето. Сигналът за тормоза над детето е подаден от родителите му. Първоначално на мъжа е опредена мярка за неотклонение „Подписка“, но с постановление на наблюдаващия прокурор му е взета 72-часова мярка „ Задържане под стража“ . След изтичането й предстои да бъде внесено искане в съда за налагане на постоянен арест....

  Нова развръзка с лекаря, транспортирал убитата Кристин

  Спешна помощ – Сливен отказа да оповести резултатите от проверката на лекарския екип, транспортирал момиченцето от село Сотиря. След убийството родините обвиниха лекаря, че не е направил нужното, за да помогне на детето, съобщава bTV. Недко Димитров не е оказал никаква помощ и се е качил при шофьора на линейката, вместо при детето на път за болницата. Лекарят обясни това с афекта на бабата, която му попречила да се доближи до момиченцето....

  Ето какво се е случило в последните минути от живота на Кристин

  Проверяват лекарския екип, който се е отзовал на сигнала за намерената в безпомощно състояние 7-годишна Кристин Георгиева в сливенското село Сотиря. Това заяви пред камерите на bTV началникът на Центъра за спешна медицинска помощ в Сливен д-р Мариета Божидарова. „ В момента се събират доказателства и се разпитват служителите на “Бърза помощ”. По стандарт екипът трябва да е при пациента. Бабата е била вкопчена в детето и не е искала да се...

  Лекарят, транспортирал убитата Кристин от Сотиря, със своя версия за трагедията

  Лекарят, транспортирал момичето от село Сотиря до болницата признава, че оставил детето само с баба си и се качил при шофьора, но обяснява това с поведението на близките. Д-р Димитров споделя, че се е чувствал много зле психически, но продължава работа, понеже „няма как, има график”. Това е първият работен ден на доктор Недко Димитров след смъртта на детето. Разказва, че в четвъртък след сигнал на тел.112 тръгнали веднага, а на мястото вече ги...