Детски лагери

Детски лагери

Какво всъщност са детските лагери? Въпрос, който в даден момент неизбежно ни засяга. Дали това не е мястото, на което ние  създадохме най - страхотните си приятелства, и  изживяхме най - големите си мечти? Да всъщност всеки един от нас е запазил спомена от едно такова приключение или тепърва ще го изгради!

Та по същество за детските лагери: Въпреки бума на нови хотели по морето, детският лагер остава най-евтиния вариант. Срещу сумага от 250 - 300 лева за десет дни децата получават пълен пансион, денонощно наблюдение на учител и медицинско лице, а в базите има огромни, макар и малко занемарени площи за игри.

Лагерите се организират от съответните учебни заведения или от неправителствени организации. За група от 12-15 деца се грижи един ръководител, определен от директора на учебното заведение. Туроператорите предлагат най-различни варианти за удобството на децата. Организират се се екскурзии и за най-малките малчугани от детските градини. Някои от родителите се притесняват, че възрастта на децата е малка и не смеят да ги пускат, държат те да си ги водят на море. Други пък се осмеляват и после са много доволни.

Като цяло са необходими милиони левове за реиновация на лагерите. Средствата, които държавата отпуска за ежегодни ремонти, обаче не надхвърлят 30-50 хил. лв., което е смешна сума предвид състоянието им, но все пак от всичко до тук казано, най - важни са  усмивките на вашите деца.

Сами по себе си детските лагери биват няколко вида. А именно:

Деткси лагери на море.

Детски лагери на планина.

Детски лагери в чужбина.

Разбира се и тук изборът е ваш, а приятното изкарвате от нас!

Лагерите могат да се ползват от деца и ученици до 18-годишна възраст.