Детски лагери в село Макоцево

 Село Макоцево.

Макоцево е село в Западна България. То се намира в Община Горна Малина, Софийска област. Село Макоцево се намира в планински район, в Средна гора, на около 40 км от София и на 5 км от селата Саранци и Чеканчево. Най-високият връх в близост до селото е Опор (1089 m). През землището на селото минава главния вододел на България.


Ранчо „Конникът“


Ранчо „Конникът“

Ранчо „Конникът“ се намира на 40 км от София пътувайки по старият път за Бургас. В центъра на село Саранци ще видите табела Макоцево. Въздухът е истински чист, а изгледите са вълшебни. През селото се вие река – Макоцевка, през лятото тя дава хлад, а през зимата създава настроение, покрита с лед и сняг.
Образование чрез преживяване!
Децата участват в живота на истинско ранчо, като следват неговите правила, задължения и отговорности. По време на лагера се научават да работят в екип, да уважават природата, животните и хората около себе си. За една седмица децата Ви стават по-отговорни, по-организирани и по-уверени в собствените си сили.
Всеки ден времето преди обяд е организирано в различни блокове като: занимания сред природата, тематични уроци: по пчеларство, народни танци, производство на млечни продукти и практични занимания: проектиране и строеж на къща на дърво, възстановяване на кладенчета и заслони в гората, строеж на мини къщи с газобетонни блокчета.

След обедната почивка ежедневно са провеждат заниманията по езда в манеж. Всеки ден, преди вечерята, децата обгрижват животните във фермата,  а след нея имат свободно време за игри и забавления. През седмицата всяко дете се подготвя индивидуално за тържеството в събота следобяд. На него децата показват новите си умения пред родителите и приятелите си от селото. В последния ден на лагера се провеждатърсенето на скрито в гората съкровище,  след което децата се разделят с ранчото. 
Цена: 330 лв/дете 
(25% отстъпка за второто и третото дете от семейството в рамките на един лагер) 

  
 »